Ioana Cuzino

7 moduri de a deosebi parfumul autentic de cel contrafăcut

Uneori e cu adevărat uluitoare scara la care sunt contrafăcute produsele cosmetice! Iar parfumeria ocupă în această listă un loc de frunte şi nu e deloc de mirare, căci un parfum de calitate este o slăbiciune pentru majoritatea femeilor!

Uneori e cu adevărat uluitoare scara la care sunt contrafăcute produsele cosmetice! Iar parfumeria ocupă în această listă un loc de frunte şi nu e deloc de mirare, căci un parfum de calitate este o slăbiciune pentru majoritatea femeilor!

Chiar dacă nu sunteţi o persoană care procură parfumuri în stradă sau în chioşcuri dubioase, totuşi este bine să ştiţi să deosebiţi un produs original de o replică obscură, căci în ziua de azi te poţi ciocni de un produs contrafăcut chiar şi în magazinele mari, ca să nu mai vorbim de cumpărăturile făcute în internet…

1. Învelişul de polietilenă
Învelişul de polietilenă de pe cutia parfumului trebuie să fie aşezată perfect, să nu aibă încreţituri, să nu fie ruptă etc. De asemenea pe marginea cutiei nu trebuie să existe urmei de adeziv.

2. Cartonul din interiorul cutiei
Producătorii de parfumuri nu economisesc bani pe ambalaj: de regulă în cutie se află o structură suplimentară din carton care fixează bine sticla cu parfum pentru a o proteja.

3. Inscripţii pe ambalaj
Bunăoară simbolul de ambalaj ecologic (cele două săgeţi ce formează un cerc) trebuie să arate corect: săgeata neagră trebuie să fie deasupra. De asemenea atrageţi atenţia asupra calităţii imprimeului, care trebuie să fie de nota 10.

4. Designul
Producătorii de parfumuri contrafăcute încearcă să-şi facă produsul cât mai asemănător cu originalul, însă pentru a evita problemele de ordin juridic ei de multe ori fac mici modificări în denumirea parfumului sau în sigla companiei. Fiţi atentă!

5. Capacul
Capacul unui parfum original este perfect simetric (dacă designul nu presupune altceva), are formă geometrică ideală şi este fixată foarte bine pe sticlă.

6. Numărul de serie
Numărul de serie aplicat (nu lipit!) pe sticlă trebuie să fie identic cu numărul indicat pe ambalajul de carton.

7. Sticla
Sticla reprezintă apogeul calităţii unui parfum. Dacă aţi ţinut vreodată în mână o sticlă originală, înţelegeţi ce am în vedere! Sticla nu trebuie să aibă bule de aer sau neregularităţi pe suprafaţă, iar racordurile trebuie să fie perfecte.

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x