Ioana Cuzino

Of, Doamne! :( Luca a murit. „Nu l-a lăsat niciun pic baba…” Cum comentezi acest caz șocant?

Amplă anchetă în cazul copilului uci în Sighetu Marmației, județul Maramureș. Polițiștii cercetează împrejurările în care patrupedul din rasa Amstaff l-a atacat pe băiețelul de doar patru ani, căruia i-a provocat răni fatale. Totodată, Direcția pentru Protecția Copilului urmează să stabilească dacă a fost vorba despre o neglijență din partea familiei. Autoritățile au decis, deocamdată, ca animalul să fie eutanasiat.

Anchetă în cazul copilului ucis de câine în Sighetu Marmației. Direcția pentru Protecția Copilului s-a autosesizat

Atacul a avut loc, luni după-amiaza, în Sighetu Marmației. Luca, un băiețel de doar patru ani, se afla în grija străbunicilor săi și, la un moment dat, a ieșit în curtea gospodăriei străbunicilor. Deși era supravegheat, copilul a fost atacat din senin de câine.

„Reporter: Câinele cunoștea copilul… Da, sigur. Apoi în familie era câinele. Reporter: S-au jucat…- Ce s-o fi întâmplat?! Jucându-se zice că s-a enervat și…că aștia-s periculoși”, a declarat, pentru Digi24, Aurel Covaci, rudă cu familia copilului.

Vecinii sunt șocați și nu-și explică cum a fost posibil ca băiețelul să fie ucis de câine.

„Nu l-a lăsat niciun pic baba (străbunica – n.n.) din ochi, niciun pic. Asta a fost o întâmplare. Doar s-au mai jucat între ei, cu câinele și…”, a povestit o vecină, pentru sursa citată.

Câinele are doi ani a fost adus din Italia în luna iunie de stăpânul său, care este și unchiul copilului. Familia susține că animalul din rasa Amstaff era prietenos și nu și-a imaginat vreodată că poate ataca pe cineva.

„Nu cred că poate să spună nimeni cu exactitate ce s-a putut întâmpla. Putea, pur și simplu, să se simtă câinele încolțit… Dacă a fost înghesuit într-un colț sau a fost terorizat și el a avut impresia că nu mai are unde să se retragă, putea să sara din instinct de autoconservare, să se apere” a explicat Dumitru Angheluță, instructor dresaj canin.

Moartea fulgerătoare a copilașului a devenit acum subiectul unei ample anchete desfășurate de Poliție.

„Polițiștii continuă cercetarile sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și introducerea în țara a raselor de câini de luptă și atac.”, a declarat, pentru Digi24, Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș
Cazul este investigat și de Direcția pentru Protecția Copilului Maramureș.

„Colegii noștri din cadrul serviciului Abuz-Neglijare s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta împrejurările în care s-a produs acest nefericit eveniment împreună cu Primăria și Direcția de Asistență Socială din Sighetu Marmației.”, a precizat Adrian Mândru, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș, pentru sursa citată.

Pentru moment, cercetările se fac in rem, adică vizează doar fapta. Cel găsit vinovat riscă închisoarea de la unu la cinci ani, pentru omor din culpă. Reprezentanții Serviciului de Ecarisaj din cadrul Primăriei Sighetu Marmației au hotărât ca animalul care l-a omorât pe copil să fie eutanasiat.

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x