Ioana Cuzino

Copilul stătea singur, ore în șir, în același loc, cu picioarele goale pe cimentul rece. Când s-a apropiat de el și a văzut ce face, a rămas fără cuvinte.

Situația dramatică în care se află refugiații din întreaga lume nu lasă nicio inimă neatinsă.

În fiecare zi, apar la televizor știri despre familii numeroase care încearcă să scape de război și foamete, mulți dintre aceștia fiind copii.

Potrivit UNICEF, în întreaga lume sunt 30 de milioane de copii refugiați. Mulți dintre ei și-au pierdut mama ori tatăl, sau și mai trist, ambii părinți.

Și acum mulți sunt în bărci de cauciuc, în camioane sau pe drumuri din țări străine, în încercarea de a duce o viață liniștită, departe de gloanțe și sărăcie. Nu au idee cum o să arate viitorul lor, dar pot doar să spere că cineva îi va vedea și va avea grijă de ei.

Cred că toată lumea ar trebui să vadă video de mai jos!

Imaginile redau un scurt metraj emoționant, realizat de Navin Kumar din Bangalore, în India, și se bazează pe o poveste adevărată din războiul din Irak.

Filmulețul are drept personaj principal un băiețel cu o vârstă fragedă, care ajunge, din fericire într-un centru pentru refugiați.

Copilul își ia cretele colorate și iese afară la joacă. Unul dintre îngrijitorii centrului îl vede se apropie cu atenție de el și când observă ce face băiețelul acolo, rămâne fără cuvinte.

Copilul își desenase mama așa cum și-a imaginat-o el, apoi s-a așezat cu capul pe asfalt, fix la pieptul ei, semn că lipsa mamei îi provoacă multă suferință.

Cele două minute sunt suficiente cât să-și dai seama cât de greu le este acestor copii să-și mai găsească liniște! Finalul demonstrează asta!

 

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x